OPINION

I.
QUERIEST:



M/s.Dellner India Private Limited



Survey No.59/1, Padur Road,



Mevalurkuppam, Sriperumbudur Taluk,



Kanchipuram District – 602 105.


II. 
FACTS:
1.
The queriest is a manufacturer and exporter of Railway Rolling Stock. The queriest’s preliminary P & L for the FY 2019-20 shows Net Loss of Rs.2.96 Crores, which is due to lower sales revenue compared to previous year. This is arrived after considering the Management and Advisory Fee of Rs.2.38 Crores (3.5% on the Net Sales for the CY 2019) as per agreement with their group company. In their Transfer Pricing Documentation for the queriest for the FY 2018-19, it was decided to maintain the Bench Marking Net Margin of 6% to 10% range considering the comparable data taken for this analysis by their Auditors.
2.
Due to completion / end of some projects and slow down of the external market, they were unable to achieve the sales revenue to meet the above minimum 6% Net Margin. Due to this loss situation, the queriest’s Group Company wanted to support and pass on the income through True-up/Voluntary/Compensating TP adjustment of Rs.7.26 Crores and this income will attract the Corporate Tax @27% and the same is to be paid in cash to DCIN. If not paid in cash, Dividend Distribution Tax will be applicable @20.16%. The queriest’s group company wanted to pay in cash and only Corporate Tax applicable.  

 III.
QUERY:


In the above context, the queriest seeks clarifications on the following queries.


(i)
Arms Length Pricing from TP Point of View:

Transactions between the queriest and their Group Company is in line with the Arms Length Pricing (Section 92C (1) of Income Tax Act, 1961 as per Chapter (X) related to Sales and Purchase i.e., Raw Material Purchase from group and do the assembly and make the finished goods and the same sold to their Group Company by maintaining the Gross Profit Margin of 15%. (For the FY 2019-20 Sales with Group Company is Rs.16.37 Crores and the average GP% on this sales is 14.27%).
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(ii)
From Customs Point of View:

Is this True-up/Voluntary/Compensating TP Adjustment allowed or not?  What are all the consequences by doing this? (Impact of Valuation of Raw Material imported by the queriest as per the provisions of Customs Act, 1962 and also Special Valuation Branch (SVB) point of view at the time of assessment).

(iii)
From GST Point of View:


Are these transactions attract GST payment? As per the queriest’s understanding, True-up/Voluntary/Compensating TP Adjustment will be considered as service from unregistered party and will attract 18% GST to be paid under Reverse Charge and this will come under service as per Section 15 of the CGST Act under Valuation Rules.

IV.
OPINION:
1.
The queriest was asked to provide further details with regard to acceptance of their declared values by the department for customs purposes and also to inform how the principals are going to treat the amount transferred. 

2.
Based on the above, the queriest has made available a copy of the Order-in-Original (Denovo) No.53110/2017 dated 27.01.2017 and a copy of Intimation Report dated 24.03.2017 issued by the Special Valuation Branch, Chennai.


3.
As per the Order-in-Original and the subsequent Intimation Report, the values declared by the queriest in respect of imports from their related parties have been accepted by the customs authorities for assessment purposes.
4.
With regard to the treatment of the fund transfer, in the e-mail dated 07.08.2020, it was mentioned by the queriest that the principals will book this cost as “Consultancy” Cost / “Marketing Support” Cost. 

5.
Based on the above information provided, the queries raised by the queriest are answered as mentioned below.
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6.
With regard to the Transfer Pricing point of view, the queriest should check with their Auditors / Income Tax Practitioners as we do not have latest expertise to advise on Direct Tax issues. Proper advice can be obtained from experts dealing with Income Tax matters including transfer pricing.  
7.
With regard to Customs point of view, it is already on record that the import values declared by the queriest are being accepted by the customs department. Any transfer of funds from abroad to the Indian Entity, if at all, will have only the effect of reducing net outflow on account of the imports and accordingly, from Customs Duty point of view, this transfer should not have any impact. The customs department would like to charge duty on the basis of the transaction value, which is otherwise, required to represent the normal market value and therefore, any special consideration will not be taken into account. At the same time, since the substantial sum is transferred to the Indian entity, it will be advisable to inform the transaction details to the department by referring to the Customs Circular already issued since any such transaction involving transfers needs to be reported to customs. 
8.
It has been informed by the queriest that apart from imports, they also have exports to the related parties. Or in other words, finished goods manufactured in India are exported to related entities apart from making local supplies. It appears that there is no investigation report with regard to export valuation and acceptance of export prices declared. 

9.
As per Rule 3(2) of Customs Valuation (Determination of Value of Export Goods) Rules, 2007, the transaction value shall be accepted even where the buyer and seller are related, provided that the relationship has not influenced the price. That, the relationship has not influenced the export price, is to be established by the exporter i.e., the queriest in this case and in case declared value for export purposes is rejected, then, the customs will determine the values by proceeding sequentially from Rule 4 to Rule 6. Rule 4 provides for Determination of Export Value by Comparison. Rule 5 provides for Computed Value Method and Rule 6 provides for Residual Method. A copy of the relevant extract of the Valuation Rules mentioned above is enclosed to this opinion as Annexure.
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10.
The export value will be relevant with regard to export duty, if any, leviable on the goods and also with reference to repatriation of sale proceeds, where provisions of Foreign Exchange Management Act also will come into picture. Since it is stated that the company is not maintaining profitability, the customs may like to examine the export valuation and the company should provide details in this regard for proper determination of export values as per the rules mentioned above.
11.
With regard to GST point of view, it is stated that the principals will book their cost as “consultancy” cost or “marketing support” cost. Permissibility or otherwise of such transactions, under Income Tax Law is to be taken up by the queriest with Income Tax Practitioners. If the amount is for ‘consultancy’ and / or ‘marketing support’, then, it may be noted that GST on the consideration will be payable under Reverse Charge Mechanism as under the GST provisions obtaining such support  services from entities located outside India by a company resident in India will be treated as service liable to tax under Reverse Charge Mechanism. 
S. MURUGAPPAN


Encl.: As above

Sm/er

Disclaimer:- The above opinion is provided based on the information and documents made available to us by the queriest and further based on the laws and rules prevalent as on date and the understanding of such provisions by the author and is meant for the private use of the person to whom it is provided without assuming any liability for any consequential action taken based on the views expressed here.

